Dzyń, dzyń, dzyń… dzwonią dzwonki sań, magicznych sań, którym nawet brak śniegu nie jest straszny. Tak, to św. Mikołaj zaparkował przy Zespole Szkół Samorządowych w Inwałdzie. A w szkole prawdziwe tłumy! W sobotę, 7 grudnia 2019 r. o godzinie 10.00, licznie przybyłe małe Promyczki z rodzinami, spotkały się na kolejnych, bo już siódmych, Mikołajkach organizowanych przez Fundację „Promyczek”. Dzięki uprzejmości i pomocy Dyrekcji oraz pracowników ZSS w Inwałdzie mogliśmy ugościć wszystkich przybyłych. A było nas naprawdę wiele.
Błogosławieństwa dzieciom, rodzinom i wszystkim zaangażowanym udzielił ksiądz Grzegorz Kierpiec. Krótkie powitanie wygłosiła pani Agata Janosz-Jarzyna – Prezes Zarządu Fundacji oraz pan Michał Kołodziejczyk – Dyrektor ZSS w Inwałdzie.

Uroczystość rozpoczęli swoim występem młodzi tancerze z grupy Dino. Serdecznie dziękujemy za przybycie. Świąteczne akcenty występu, wprowadziły nastrój wyczekiwania na pojawienie się najważniejszego gościa tego spotkania. Po pełnych skupienia deklaracjach
grzeczności, Mikołaj przystąpił do swojego zadania i obdarzył dzieci upominkami.
Przyjmowane były z wypiekami na twarzach i z nieskrywaną radością . Głośny śmiech, łzy szczęścia, a przede wszystkim wspólne świąteczne spotkanie. O to chodziło każdego roku…  Prawdziwy brodaty Mikołaj rozdał prezenty prawie 200 dzieciom związanych z Fundacją „Promyczek” – naszym Podopiecznym i ich rodzinom.

W imieniu Mikołaja oraz naszych kochanych Podopiecznych, chcielibyśmy serdecznie podziękować wszystkim tym, dzięki którym mogliśmy się spotkać w tak cudownej, świątecznej atmosferze. Dzięki wam prezenty trafiły do każdego małego Promyczka.
Dziękujemy Radzie Rodziców oraz wszystkim rodzicom pomagającym w przygotowaniach, naszym nieocenionym terapeutom, którzy ukryci za parawanami dwoili się i troili, żeby zapewnić ciągłość dostaw upominków do rąk Mikołaja oraz wolontariuszom.
Dziękujemy pani Anecie Lachendro za koordynację całego przedsięwzięcia, panu Marcinowi Jarzynie za czas spędzony na przygotowaniu technicznym, Dyrektorowi ZSS w Inwałdzie panu Michałowi Kołodziejczykowi, księdzu Grzegorzowi Kierpcowi, Zespołowi Dino, firmom: AKSAM, Bus Janiso, Tomiko, Big Fun Republic oraz Szkolnemu Kołu Caritas ZSP w Gierałtowicach, wolontariuszom z ZSP w Bujakowie, ZSP w Frydrychowicach i Grupie Teatr Ruchu Forma z WDK Inwałd.

Przede wszystkim dziękujemy Wam nasze małe Promyczki, to wszystko dla Was i dzięki Wam.

Zarząd Fundacji „Promyczek”