APEL RADY RODZICÓW FUNDACJI „PROMYCZEK”

My – Rodzice i Opiekunowie Podopiecznych naszej Fundacji na co dzień stawiamy czoła różnym trudnościom. Czasem zwykłe wyjście na spacer jest dla nas nie lada wydarzeniem!

Fundacja „Promyczek” zapewnia terapię dla ponad 300 Podopiecznych – dzieci i dorosłych. Znaczna część naszych Promyczków to dzieci i osoby, które nie poruszają się samodzielnie. Prozaiczna czynność jaką jest wyjście po schodach jest dla nich niczym zdobywanie górskiego szczytu… Niestety gabinety Fundacji mieszczą się na pierwszym piętrze budynku. Mimo usilnych próśb Rodziców, Opiekunów

i Zarządu Fundacji do różnych instytucji, nie udało się zamontować windy, której koszty mocno przekraczają budżet Fundacji. Chcemy pomóc i ułatwić niepełnosprawnym dzieciom i dorosłym wizyty terapeutyczne. SCHODOŁAZ GĄSIENICOWY jest idealnym rozwiązaniem! Dzięki niemu Rodzice

z łatwością przetransportują swoje dzieci na wózkach inwalidzkich, bez szarpania wózka czy dźwigania swoich Pociech po schodach. Niestety tu Fundacja napotyka problem – brak środków finansowych. Schodołaz Antano LG 2004 new kosztuje 15 600 zł – dlaczego ten? Jest zwrotny i świetnie sprawdza się nawet na małych przestrzeniach, posiada certyfikat CE i co najważniejsze jest bezpieczny dla małych i dużych dzięki możliwości regulacji jego obciążenia.

Każda, nawet najdrobniejsza kwota przyczyni się do pomocy! Dziękujemy z całego serca w imieniu swoim – Rodziców i Opiekunów Promyczków małych i dużych!

Rada Rodziców Fundacji „Promyczek”

LINK DO ZRZUTKI: TUTAJ