24 września odbędzie się XI Bieg po serce Zbója spod Złotej Górkiktóry łączy aktywność fizyczną z działaniem charytatywnym.

Wydarzeniom towarzyszyć będzie zbiórka pieniędzy na rzecz małego Dawidka z Andrychowa, który potrzebuje naszego wsparcia.
Bieg, w którym może wziąć udział każdy, niezależnie od wieku i sprawności fizycznej, odbędzie się w malowniczym otoczeniu stawu Anteckiego. W tym roku uczestnicy będą mieli szansę zmierzyć się z własnymi możliwościami, pokonując okrążenia wokół stawu.

Czas nie jest tu kluczowy – liczy się ilość pokonanych okrążeń (1 okrążenie to ok 600 m), co daje wyjątkową szansę na uczestnictwo zarówno zawodowcom, jak i amatorom biegania.

Serdecznie zapraszamy na imprezę, która oprócz sportowych emocji zapewni także mnóstwo atrakcji dla całych rodzin.
Dla najmłodszych uczestników przygotowane zostaną animacje i zabawy, które dostarczą im wiele radości.
Na scenie zaprezentują się lokalne grupy taneczne, wokalne i sportowe, a wieczór uświetnią koncerty znakomitych artystów.
Najważniejszym celem wydarzenia jest jednak wsparcie Dawidka z Andrychowa. Chłopiec urodził się z hipoplazją ręki i potrzebuje pilnej operacji, której koszty sięgają 100 000 złotych.
Zebrane środki w trakcie biegu i wydarzeń towarzyszących mają pomóc mu w osiągnięciu tego celu. Każda złotówka się liczy, ponieważ wspólnie możemy zmienić los chłopca.

Możemy pomóc na kilka sposobów:
1. Zasilamy konto https://www.siepomaga.pl/biegamy-dla-dawida?fbclid=IwAR3vf0wi53l-8MuUblyWtX2oFSpYtSunGh372Lp5qjY9KqNZAqkjM0Fb_b4
2. Startujemy w Biegu po serce Zbója spod Złotej Górki. Uczestnicy biegu opłacają wpisowe w wysokości min 25 zł, które Organizatorzy w całości przekazują na cel biegu. Można zapisać się online https://dostartu.pl/bieg-po-serce-zboja-spod-z-otej-gorki-v9831?fbclid=IwAR2pC0Hv4LhAEu2G03z_p1x4Jn6h4utxELwbhR1dCgN72LN_VQeLYFmErxU
lub 24.09 od godz. 9:00 w biurze zawodów.
3. Podczas biegu przy Stawie Anteckiego odbywać się będą kiermasze oraz zbiórki do puszek. Zebrana kwota również trafi do Zbójowej Skarbonki
4. Udostępniamy i dołączamy do wydarzenia https://www.facebook.com/events/1004782064057759 dzięki czemu o akcji dowie się więcej osób

Bieg po serce Zbója spod Złotej Górki jest imprezą, która poprzez popularyzację aktywnego spędzania czasu i  promowania działań charytatywnych, integruje całą społeczność Gminy Andrychów.

Szczegóły imprezy na bieżąco aktualizowane są na stronie https://www.moskit-andrychow.eu/xi-bieg-po-serce-zboja-spod-zlotej-gorki

Będziemy zaszczyceni jeśli w tym roku do naszej lokalnej Bandy Zbója dołączysz również Ty!